Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شهر: در نرم افزار «رایا» مکان‌ها و فضاهای مناسب سازی شده برای معلولان، توان یابان و نابینایان و ناشنوایان مشخص شده است.
به گزارش خبرنگار شهر، 13 آذرماه مصادف با روز جهانی معلولان در از نسخه موبایلی اپلیکیشن «رایا» به آدرس map.tehran.ir رونمایی خواهد شد. این اپلیکیشن در بخش نقشه تهران، خدماتی مانند مسیریابی، اعلام ترافیک معابر، اماکن تهران که خود اماکن عمومی مانند مترو و بوستان‌هایی که برای معلولان و نابینایان مناسب سازی شده است را معرفی می‌کند، معرفی محدوده طرح ترافیک و طرح کاهش آلودگی هوا، مرز محلات، نواحی و مناطق، بخش قصه‌های خیابان ولیعصر (عج)، شماره شناسایی ملک و جستجوی بهشت زهرا (س) ارایه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آنطور که مهدی صالحی، مدیرکل معماری و ساختمان معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران به شهر گفته است «در نرم افزار «رایا» مکان‌ها و فضاهای مناسب سازی شده برای معلولان، توان یابان و نابینایان و ناشنوایان مشخص شده است.»
به گفته او «البته پیش از این هم این قابلیت‌ها در نقشه وجود داشت فقط با رایانه‌ قابل استفاده بود اما حالا قرار است در تلفن همراه شهروندان نیز قابل استفاده شود. فعلا در این مرحله مکان‌های مناسب سازی شده مرتبط با شهرداری مشخص شده، اما پیشنهادمان این است که بتوانیم مجموعه های دولتی، خصوص و عمومی هم به این مجموعه اضافه کنیم. در ستاد ملی مناسب سازی کشورهم این پیشنهاد داده شده که همه دستگاه ها به ما ملحق شوند.»
در نرم افزار رایا یا همان نقشه تهران، بخشی به نام لایه معلولان وجود دارد، با یک کلیک روی این آیکون، هشت دسته اطلاعات درباره مکان‌های مناسب سازی شده معلولان و نابینان و ناشنوایان مشخص می‌شود. در این نقشه ایستگاه‌های مترو مناسب ویلچیر، ایستگاه‌های مترو مناسب معلولان و نابینایان، ایستگاه‌های مترو مناسب نابینایان، بوستان‌های مناسب معلولان، سرویس بهداشتی‌های مناسب معلولان، ساختمان‌های اداری شهرداری، سرای محلات و بازار میوه و تره بار به طور دقیق مشخص شده است.
بر اساس اطلاعاتی که در نقشه رایا آمده است، چیزی در حدود 50 ایستگاه مترو، 19 ایستگاه مترو مناسب معلولان و نابینایان و نزدیک به 30 سرای محله در سطح شهر تهران مناسب‌سازی شده‌اند.
اپلیکیشن «رایا» نقشه‌ آفلاین تهران و کرج با آخرین تغییرات معابر آنهاست و مسیریابی سخنگو نیز محسوب می‌شود که امکان ارائه فرامین صوتی فارسی را هم دارد. همچنین می‌توان با ورود به این نرم افزار اماکن شخصی خود را ذخیره کرد و مسیرهای مورد نظر را به اشتراک گذاشت. وضعیت ترافیک معابر اصلی بر روی نقشه، قابلیت جستجوی آفلاین محلات، معابر و موقعیت‌ها، انواع قابلیت‌های مسیریابی‌های مختلف و بسیاری امکانات دیگر را می‌توان روی این اپلیکیشن جستجو کرد.
پیش از این هم عبدالرضا گلپایگانی، معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در تیرماه امسال در نشست هماهنگی برنامه های سال 1399 ستاد مناسب سازی فضاهای شهری گفته بود «طبق برنامه ریزی صورت گرفته، قرار است در معابری که مناسب سازی در آن صورت می گیرد، چک لیستی جامع با در نظرگرفتن تمامی موارد فنی و مهندسی تهیه شده وگزارش آن به دبیرخانه ستاد مناسب سازی نیز ارسال شود. همچنین طبق این برنامه باید اطلاعات وضعیت مناسب سازی ایستگاه های مترو جهت درج در سامانه اطلاعات اماکن مناسب سازی شده در پرتابل شهرداری تهران و اپلیکیشن رایا ارائه شود، بر این اساس باید نسبت به نصب آسانسور و اجرای مسیر بساوایی ایستگاه هایی که مناسب سازی نشده اند اقدام شود.»
خبرنگار: فریبا رحمانی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مناسب سازی شده ایستگاه های مترو مناسب معلولان نرم افزار مترو مناسب مشخص شده مکان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۰۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک دستگاه خودروی ون برای حمل و نقل نابینایان و معلولان تجهیز می شود

تین نیوز

سخنگوی شورای اسلامی شهر کرج گفت: مقرر شد یک دستگاه خودروی ون به منظور خدمت رسانی به نابینایان تجهیز شود که تا پایان خرداد ماه این امر انجام می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، عمار ایزدیار عصر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در تالار شهیدان نژادفلاح کرج برگزار شد، با اشاره به برگزاری جلسه ای در خصوص مطالبات نابینایان و معلولان در دفتر شهردار کرج گفت: در این نشست مقرر شد یک دستگاه خودروی ون به منظور خدمت رسانی به این قشر تجهیز شود که تا پایان خرداد ماه این امر انجام می شود.

ایزدیار مجهز شدن تمام اتوبوس ها به رمپ را مطالبه دیگر نابینایان و معلولان عنوان و مطرح کرد: ۱۵۳ دستگاه خودروی جدیدی که تعدادی از آنها وارد ناوگان حمل و نقل عمومی شهر شده و تعدادی دیگر نیز وارد خواهد شد و نیز اتوبوس های برقی مجهز به رمپ هستند.

وی عنوان کرد: مطالبه دیگر آنها این بود که سالن ورزشی پارک نابینایان واقع در حصارک بالا در اختیارشان قرار گیرد. در ابتدای تاسیس این پارک، سالن در اختیار نابینایان بود اما چون چندین سال از آن استفاده نشد و در یکی از مناطق محروم شهر قرار داشت در اختیار محله قرار گرفت اما اگر واقعاً بخواهند از آن استفاده کنند، سالن را در اختیارشان قرار خواهیم داد، مشروط بر اینکه چند سال بلااستفاده نماند.

مسعود محمدی، رییس شورای اسلامی شهر کرج نیز در ادامه با اشاره به اینکه انجمن نابینایان با هیات نابینایان متفاوت است، افزود: انجمن کار خیریه ای انجام می دهد و کمک حال نابینایان بوده و هیات پیگیر موضوعات ورزشی، توانبخشی و … است. روز گذشته در جلسه ای، رییس هیات نابینایان البرز پنج درخواست داشت که قول سه مورد را به آنها دادیم و دو مورد دیگر نیز باید با تصمیم اعضا و مصوبه شورا انجام شود.

آیین نامه اجرایی واگذاری آگهی و رپرتاژ به رسانه ها در حال بازنگری است

ایزدیار در بخش دیگری از سخنان خود توضیح داد: در سال گذشته بر اساس آیین نامه اجرایی واگذاری آگهی و رپرتاژ به رسانه ها مقرر شد تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۲ شورای شهر و شهرداری در قالب حمایت های مالی پرداختی به خبرنگاران داشته باشند اما این آیین نامه از کیفیت و کارکرد لازم برخوردار نبود که بتواند تسری یابد و عدالت توزیعی بین خبرنگاران داشته باشد.

وی مطرح کرد: این آیین نامه در حال بازنگری است و به محض اتمام این امر در شهرداری به شورای شهر ارسال و در کمیسیون فرهنگی به صورت مجدد بررسی می شود و در صورت تایید آن می توانیم بر اساس چارچوب تبیین شده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رتبه بندی رسانه ها از خبرنگاران حمایت مالی داشته باشیم. تلاش می شود این موضوع تا پایان خرداد ماه به تایید برسد.

مجتبی حاجی قاسمی، عضو شورای اسلامی شهر کرج نیز در این رابطه گفت: بودجه ای با پنج یا ۶ ردیف برای روابط عمومی تصویب و منجر به پرداختی های خبرنگاران می شود. اینکه روابط عمومی شهرداری بخشی از کار خود را به درستی انجام نمی دهد، به ما بر نمی گردد. این یک مطالبه است که کمیسیون فرهنگی شورای شهر می تواند از روابط عمومی شهرداری داشته باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه منکر صحنه های بدی که بر اثر بارندگی و آبگرفتگی در شهر ایجاد می شود نیستیم اما بحران ممکن است در همه جا رخ دهد، بیان کرد: شورای ششم در سال جاری بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان و در سال گذشته ۲۸۰ میلیارد تومان بودجه را به بحث کلکتورها اختصاص داد که اتفاقی بی نظیر بود و موجب کاهش آبگرفتگی ها و اتفاقات ناگوار شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • خشن‌ترین نسخه مورایس پس از اولین پات در تهران (عکس)
  • رسمی؛ داوید رایا برنده دستکش طلایی لیگ برتر در فصل 24-2023
  • (تصاویر) رونمایی چینی‌ها از تسلا سایبرتراک فیک!
  • تردد سخت ۲ هزار معلول در شهر چابهار/ فرصت یک ماهه برای متناسب سازی محیط
  • بیست و هشتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر
  • عادی‌سازی بی‌حجابی شبیخون فرهنگی
  • عادی‌سازی بی‌حجابی؛ شبیخون فرهنگی
  • آغاز احداث متروی رباط کریم/اجرای طرح بعد از تملک اراضی و هماهنگی با متروی تهران و تأیید نقشه‌ها
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد
  • یک دستگاه خودروی ون برای حمل و نقل نابینایان و معلولان تجهیز می شود